Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvorfor kommer det mer sæd etter at kjæresten min har runket meg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hvorfor det har seg slik at det kommer mye mer sæd/væske ut av penisen etter jeg har feks blitt runket av kjæresten uten at jeg kom. Så visst jeg runker etterpå for å "fullføre" så kommer det mye mer sæd/væske enn det ellers kommer. Hvorfor er det slik?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Mengden sædvæske kan variere fra gang til gang, uten at det finnes noen forklaring. Noen ganger kan det være fordi det er en stund siden sist du hadde sædavgang, men det kan også komme av at du kanskje er mer opphisset/kåt.

I ditt tilfelle vil jeg tenke at det siste kan ha betydning. Når kjæresten din har runket deg, har du blitt kåt og det samles væske, klar for å sprute. Når du så ikke spruter, vil dette bli et slags overskudd som kommer sammen med neste "ladning" - når det ikke går for lang tid. 

Hadde du ventet med å runke deg selv etterpå, ville det sannsynligvis ikke vært så mye mer sædvæske, fordi det som dannes av overskudd (som ikke kommer ut via sædavgang) suges opp igjen i kroppen og noe forsvinner ut med urinen.  

Håper dette var en forståelig forklaring.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex