Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Typen min har tykk penis, å den vil liksom ikke inn i meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:-) Typen min har tykk penis, å den vil liksom ikke inn i meg....vi prøvde uten kondom Whaat to dooo???? Kan serr ikke miste han pga han har for tykk penis?!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan være litt vanskelig å få penisen inn i skjeden hvis den er tykk. Da er det viktig at du er ordentlig seksuelt tent og at du har har god kontroll på musklene i bekkenet. 
Hvis man ikke er ordentlig seksuelt tent, er skjeden tørr og trang og det kan bli vanskelig å få inn penisen. For å få den inn må du først bli seksuelt tent, deretter beholde den seksuelle tenningen. Da blir skjeden våt og utvidet. 
Hvis du er engstelig eller usikker, kan det være vanskelig å bli seksuelt tent, og da er det også vanskelig å ikke ubevisst stramme musklene i bekkenet. Da blir skjedeåpningen enda trangere.
Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer eller er sammen med kjæresten. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv.
For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt, både bevisst slappe av og også stramme de. I det han fører penisen inn skal du puste sakte ut, mens du liksom "slipper ned" bekkenet. da vil det være lettere å få penisen inn. 
Mange par lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de godt kjente med hverandre, og hva man liker og nyter, og samleie kommer en naturlig fortsettelse av seksualiteten.
Snakk med kjæresten om dette. Dere kan lese dette og artiklene og snakke om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende, misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex