Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for you - #ikkegreit
No nudes for you - #ikkegreit

Kan jeg ha tynne gjenstander i urinrøret?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har 3.spørsmål 1.kan jeg ha tynne gjenstander i urinrøret? 2.kan jeg presse inn noe i analen min selv om jeg føler det er litt trangt og at jeg ikke får det inn.jeg får en sånn god følelse når det er inne. 3.kan jeg fylle opp analen min med litt vann ved og dytte opp en dusj slange uten dusjhode på

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
1. Nei du må ikke føre noe inn i urinrøret! Det er svært farlig. Urinrøret kan få rifter og ødelegges og du kan få problemer med vannlatingen/tissingen. Du kan også få infeksjon i urinveiene og i nyrene hvis du fører noe inn i urinrøret! 
2. Nei, du må ikke presse noe inn i endetarmen. Du kan skade lukkemuskelen. Det du presser inn kan også gli fra deg, sånn at du ikke får det ut igjen. 
Hvis man skal føre noe inn i endetarmen er det viktig med forhåndsregler som å forsiktig utvide endetarmsåpningen, bruke glidemiddel og ha en type stoppe-plate som forhindrer at det man fører inn forsvinner opp i endetarmen og blir vanskelig å få ut. 
3. Nei, du må ikke fylle vann i endetarmen og du må ikke presse inn vannslangen. Den kan ha skarpe kanter som kan lage rifter og sår som kan blø og det kan komme infeksjon. Tarmvevet er laget for å suge opp det som kommer, og det er ikke bra å føre vann inn! 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om alt dette. Da vil du få mer informasjon som kan være til hjelp for deg. 
Hvis du er seksuelt tent/kåt hjelper det å stimulere den ytre delen av klitoris og eventuelt den ytre delen av skjeden til orgasme/de gode følelsene. Se vedlagte artikkel som kan være til hjelp. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex