Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Belegg på tungen og i munnen, kan det være en kjønnssykdom?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg spurte et spørsmål som ennå ikke er besvart, derfor velger jeg å legge til noen opplysninger. Opprinnelig melding: Hei. For litt soden hadde jeg sex med en som jeg syntes luktet vondt nedentil (merket det underveis) og nå så har jeg fått ru overflate på undersiden av tungen (ca 2cm fra tuppen og inn) kan det ha noen sammenheng? Jeg syntes også at utfloden min brått har begynt å likte litt.. også har det vært antydning til kløe, men ikke så mye. Det er ca 1mnd siden. Hva sjekker jeg meg for isåfall? Og hva sier jeg til legen for at det ikke skal bli så flaut? Tillegg: Føles ut som et belegg under tungen og på "veggen" bak tennene foran i underkjeven. Tungen er også en anelse hoven og sår (gjelder fortsatt bare undersiden) hvis du kjenner til utrykket "å ha pels på tennene" så er det litt sånn det er bare at det er på tunga og "veggen", og det gjør litt vondt

Besvart 13.09.2017 16:15
 

Svar
Hei

Det er alltid anbefalt å sjekke seg for seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) etter ubeskyttet samleie/sex. Klamydia kan f.eks smitte fra kjønnsorgan til svelg. Det finnes mange typer kjønnssykdommer, jeg anbefaler deg å ta en titt på artikkelen jeg legger ved svaret mitt slik at du kan lese litt om de forskjellige.

Det er mulig å teste seg på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen sin. Jeg tenker at du ikke trenger annet enn å si at du har hatt ubeskyttet sex og ønsker å teste deg pga av dette. Dette er ikke flaut, men beviser at du tar vare på deg selv og det er bra.

Men når det er sagt, vil jeg ikke si at symptomene du beskriver et typiske for en seksuell overførbar infeksjon. Jeg tror at dersom munnhulen og tungen din ikke snart kjennes bedre ut, så skal du la en lege ta en titt på den. Det er mulig at du kan ha en soppinfeksjon i munnen som trenger behandling. En soppinfeksjon er IKKE en seksuelt overførbar infeksjon eller noe du har blitt smittet med. Dette er noe som kommer fra egen flora. 
 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex