Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte å onanere?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vil ikke ha onanere, men noen ganger blir jeg kår og klarer nesten ikke å kontrollere meg. Det er helt forferdelig, jeg vil ikke gjøre det!! Kan du gi meg noen tips til hvordan å slutte (gjør det veldig veldig sjelden, men uansett). Ikke bare si at det er naturlig og at jeg ikke burde skamme meg over det. Jeg hater det, jeg føler meg skikkelig dårlig og har så dårlig samvittighethet. Jeg klarer ikke å føle meg sånn lenger!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye i kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og en begynner å lukte svette slik at en må dusje hver dag.

Puberteten er også den fasen av livet der en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og hva det er en blir kåt på. Alt dette skjer mer eller mindre av seg selv og en kan kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger forstår en hvorfor det skjer, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. 

Kjenner en seg ofte kåt, kan en bli frustrert og ikke vite hva en skal gjøre. Det kan virke som om kroppen koker og en vil kjenner behov for å onanere. Både jenter og gutter opplever dette.

I spørsmålet ditt, sier du at du ikke er interessert i å høre at det er naturlig og at det ikke er noe å skamme seg over - du vil slutte. Det kan være svært vanskelig og krevende å overstyre kroppens naturlige måter å reagere på puberteten. 

Ønsker du likevel å prøve, kan du tenke over når det er du onanerer og prøve å erstatte det med andre typer aktiviteter. Onanerer du om morgenen, kan du for eksempel gå rett i dusjen. Skjer det på ettermiddagen, kan du prøve å være sammen med familie, venner eller ta deg en treningsøkt.

Skulle det være at du ikke får det til, er det fint om du prøver å ikke få dårlig samvittighet. Og; etterhvert som du blir eldre og mere ferdig med puberteten, så vil den mest intense kåtheten gå over av seg selv og det blir lettere å håndtere. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex