Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg onanere uten og runke, vil prøve noe annet.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei hvordan kan jeg onanere uten og riunke vil prøve noe annet. Hvorfor er det godt å ha noe i rompa. Som en skje

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du må ikke putte en skje inn i endetarmen! Skjeens kanter kan skade den tynne slimhinna i endetarmen. Skjeen kan også glippe fra deg og det kan bli vanskelig å få den ut. 
Endetarmsåpningen har tett i tett med følsomme nerver. Det vil si at både rumpe og rumpehull er veldig følsomt. Litt inn i endetarmen ligger prostatakjertelen inntil endetarms-veggen, og denne er også følsom. 
Hvis du skal føre noe inn endetarmen må det være noe som ikke har skarpe kanter. Det du fører inn må ha en form for endestykke som er utenpå, slik at den ikke glir fra deg. Hvis du fører noe inn må du bruke god tid å forsiktig utvide endetarmsåpningen og du må bruke en form for glidemiddel fordi det ikke er noe fuktighet i endetarmen. Du kan bruke matolje uten tilsetning, babyolje eller en lotion eller du kan få glidemiddel hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.
For å variere den vanlige onanien kan du bytte hånd. Du kan også holde mindre hardt, og vaiere takten du onanerer i.
Hvis du finner en pute som er laget av skumgummi, slik materiale som noen madrasser er laget av, kan du lage et hull i denne. Det kan være lurt å bruke kondom, for at penisen ikke skal bli sår. Hvis hullet ikke er så stort, vil det stramme mer enn hvis hullet er større.
Du kan få kondom hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. På helsestasjon for ungdom ligger kondomene som oftest på venterommet. Se artikkelen for å finne helsestasjon for ungdom der du bor.
Hvis du finner en armring beregnet for svømmetrening/holde barn flytende, kan du smøre glidemiddel eller olje inni hullet. Det skal også gi god effekt.
Glidemiddel kan du få hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" med lyseblå bokstaver. De ligger ofte sammen med kondomene.
Et annet tips er å ta en myk pose (slike som er beregnet for matavfall) og smøre den inn med glidemiddel/olje. Deretter legges posen rundt penisen. Så tar du penisen mellom to puter, eller at du bretter en litt større pute rundt penisen. Ta en stram strikk eller hyssing rundt puten/putene slik at putene strammer rundt penisen.
Nyt kroppen og kjønnet ditt! 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg. 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex