Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå fram for å spørre kompisen min om vi skal runke sammen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en venn som er like gammel som meg og vi er begge to gutter, jeg er litt nysgjerrig og har veldig lyst til at vi skal runke sammen. Jeg vet bare ikke hvordan jeg skal starte den samtalen, hvordan jeg går frem og hva jeg spør om for å spørre han på en ikke så rar måte om vi skal runke. Jeg har lyst til å spørre han når jeg overnatter hos han. Jeg vil gjerne ha mange forskjellige forslag på måter jeg kan gå frem på, og hva jeg kan spørre om. Jeg har lest litt på google, men det er nesten det samme svaret hele tida, så derfor vil jeg gjerne ha mange forskjellige forslag :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Grunnen til at du finner omtrent samme svar overalt, er kanskje fordi det ikke er så mange måter å finne ut om han vil det samme som deg?

Det beste er kanskje om du klarer å få til en eller annen form for seksuell situasjon, der det vil være mer naturlig å spørre direkte. For eksempel om dere ser på nakenbilder når du overnatter der, eller annet i den retningen. Om du får til en situasjon der dere begge blir kåte, så kan det være lettere å nærme seg temaet.

Eller du kan ta det opp med han på en mer filosofisk måte, ved å undre deg - har du noen gang tenkt på hvordan det ville vært...? Eller; jeg har tenkt en del på hvordan det ville vært.. Tenker du på sånt? På den måten vil du kanskje få dannet deg et bilde av hvordan han ser på dette, uten at du risikerer å bli avvist direkte handling. 

Eller du kan starte med å si noe om at du savner å forsøke sex med en annen, og håpe at han tar hintet?

Du skal i alle fall vite at det er vanlig at venninner/kompiser prøver ut sin seksualitet med hverandre uten at det betyr at de er lesbiske, homofile eller bifile. Det er bare en naturlig del av den seksuelle utviklingen. 

Håper dette er til hjelp.

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex