Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det seksuell trakassering å sende bilde av penisen sin?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg pleier å dirtysnappe med ei jente. En gang så skulle jeg sende bilde av kuken min til hu jente men jeg trykket feil og sendte det til en annen jente. Og hun ble veldig sint og hun sa at hun skal anmele det fordi det er seksuelle trakassering. Jeg lurer på hva som kan skje? Og er dette seksuelle trakassering?

Besvart 14.11.2017 20:06
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
I den vedlagte artikkelen defineres seksuell trakassering slik; 

"Seksuell trakassering er en samlebetegnelse på oppførsel som kan gjenkjennes på to trekk:

  • Den spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Dette trekket er det som skiller seksuell trakassering fra annen type "mobbing".
  • Den føles ubehagelig, nedverdigende eller truende. Det er dette som skiller seksuell trakassering fra f. eks flørting, som jo også spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Flørting er gøy og hyggelig for begge parter. Seksuell trakassering er ubehagelig for minst en av partene."

Ut fra dette kan det å sende bilde av penisen sin tolkes som seksuell trakassering hvis jenta opplevde det som ubehagelig, nedverdigende eller truende.

For å prøve og unngå at hun anmelder, kan du snakke med henne om det som skjedde. Du kan be om unnskyldning og forklare at du ved en feiltakelse sendte bildet til henne, men at det var beregnet på en annen. For å støtte under forklaringen din, kan du kanskje få den jenta som du skulle sendt bildet til, å bekrefte det? Da vil hun sannsynligvis forstå at det var en misforståelse, at du på ingen måte ville gjøre det ubehagelig for henne. 

Hvis hun anmelder, blir du innkalt til avhør. Da må du forklare politiet hva som skjedde. Da er det svært ønskelig at hun du skulle sendt bildet til, vitner for deg. Det er også viktig å vise til at du aldri har gjort det tidligere til feil person, og at du kan vise til dialog på telefonen din, med de du har utvekslet bilder med. Du kan kanskje også vise til utskrift/skjermbilde av det du har skrevet her og eventuelt svaret. 

Kanskje vil en ordentlig unnskyldning hjelpe deg? 

Jeg håper dette er til  hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!


Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre