Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg har vært på ferie med kjæresten og klining og kosing endte med sex. Jeg følte meg ikke klar, men ville ikke si nei da jeg var redd han ikke ville like meg. Er redd det skal skje igjen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært i Spania med kjæresten min denne uka. Når vi var alene på hotellrommet skulle vi bade sammen i badekaret. Etter litt begynte vi å kline og kose litt. Men til slutt ble det til sex(jeg er ikke gravid har skjekket). Jeg følte meg ikke klar for det enda så jeg hadde ikke noe god opplevelse men jeg ville ikke nekte han. Jeg var redd han ikke ville like meg. Jeg er så glad i han. Jeg er redd det skal skje igjen hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Det du beskriver er ikke greit.

Å gi etter for sex, når man ikke føler seg klar for det, gir sjelden noen god opplevelse.

Likevel er det ikke uvanlig at mange unge jenter "velger" eller "føler seg presset" til å gi etter for sex, av frykt for å bli avvist av en kjæreste eller en man er forelsket i.

I en slik situasjon gir man uklare signaler, og om gutten ikke er sensitiv nok på jenta sine følelser og kroppsspråk, vil jenta lett kunne oppleve sexen som et overgrep, noe som ikke er bra.

Det er derfor viktig at du tenker nøye over om du følte deg "presset" på noen måte, og om han burde skjønt at du ikke ville ha sex. Da bør du snakke med noen om det.

Jeg vil råde deg til å be om en samtale med kjæresten din så snart som mulig. Du sier du er glad i han og da er det også viktig for han å vite hvordan du føler det.

Vær ærlig å si at du ikke føler deg klar for sex og at du trenger å vente. Er han glad i deg, vil han godta ditt valg og respektere deg for det. Først da får du bekreftet om han er den du ønsker han skal være.

Skulle han true med å gjøre det slutt, er han kanskje ikke den gutten du trodde han var, og kanskje ikke verdt å satse på.

Skal du bevare selvrespekten og stoltheten, er det viktig at du ikke går på akkord med dine følelser, men er Tro mot den du er.

Jeg legger ved noen artikler jeg anbefaler deg å lese.

Når det gjelder graviditet, vil ikke en test gi riktig svar før minst 3 uker etter samleie. Om du ikke får mensen som forventet, bør du derfor ta en ny graviditetstest.

Om du ikke er helt sikker på om kjæresten din har hatt ubeskyttet sex med noen tidligere, bør du / dere også teste dere for klamydia. Da kan du ta kontakt med helsesøster eller Helsestasjon for ungdom. Slike tester er gratis.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du hatt sex uten å ønske det?

Det kan hende du gikk med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille partnerens behov, uten at du hadde så lyst. Husk at hver eneste ting dere foreslår å gjøre skal dere begge to være enige ...

Gå til vote

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex