Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg har hvte prikker på penis. Hva er det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no. Jeg har nyklig opptaget at jeg har små hvite prikker, eller hudblemmer eller lignende helt oppe ved skaftet av penis. Jeg har søkt meg mye rundt, og vil tro det er noe ufarlig, som talgkjertler ect. Det gjør ikke vondt, klør ikke eller merker at de er der i det hele tatt. Jeg har aldri hatt sex med noen, mem har hatt munnsex en gang, men partner var også jomfru. Jeg lurer derfor på om dette høres ut som en kjønnssykdom, eller bare noe ufarlig som talgkjertler? ‘de hvite nuppene sitter helt ved kransen av penis, rundt hodet, har også et lite rødt merke der, men som sagt føler ikke at det er noe der. -jeg har også fått noen ‘kviselignende’ ting, på lår/ og fra navel ned til penis. Det er ikke mange, men 1 en gang i blandt :) Takk for svar!

Besvart 14.11.2017 19:44
 

Svar
Hei

Det er ikke en kjønnsykdom. For å få kjønnsykdom må man bli smittet av en anna person. Hvis person du hadde sex med også var jomfru går det ikke an at det er en seksuell overørbar sykdom. 

Ut fra din beskrivelse er det talgkjertler. Alle menn har, i større eller mindre grad, talgkjertler på penis. Hos noen er de veldig markerte eller hovne, hos andre er de knapt synlige. I puberteten hovner talgkjertlene ofte opp og blir godt synlige. Dette skyldes påvirkning fra kjønnshormonene, som det er høy konsentrasjon av i denne perioden av livet.

Talgkjertler er nesten som kviser som kan sitte tett i tett, spesielt rundt kanten av penishodet. De produserer talg. Noen ganger kan de bli irriterte og betente, store og vonde, men de gir sjelden problemer hvis man lar dem være i fred.

 Dette er det ikke noe å gjøre med, men de vil bli mindre og nesten forsvinne av seg selv etter en tid. De er ikke farlige og ingen kjønnssykdom som sagt. De smitter ikke.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre