Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg hadde nylig sex med kjæresten min. Vi brukte ikke prevensjon. Han cummet på kjønnsleppene mens jeg lå delvis nede. Han holdt på å fingre meg rett etterpå men trakk seg fort unna. Jeg hadde samtidig glidemiddel i skjeden. Er det en sannsynlighet for at jeg blir gravid,? Og er den i så fall stor?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Beklager hvis dette innlegget blir intimt, men tenker alle detaljer er viktige. Jeg hadde nylig sex med kjæresten min og jeg går ikke på p-piller. Han cummet på leppene på fitta mi mens jeg lå delvis nede og holdt på å fingre meg rett etter, men trakk seg fort unna. Jeg hadde samtidig glidemiddel i fitta. Er det en sannsynlighet for at jeg blir gravid, og er den stor? Jeg vil virkelig ikke bli gravid!

Besvart 14.11.2017 19:30
 

Svar
Hei!

Dersom det på noen måte kan ha kommet sædceller inni skjeden din er det fare for at du kan ha blitt gravid. I og med at det kom sæd helt inntil skjedeåpningen og du i tillegg  muligens ble fingret  er det fult mulig. Akkurat hvor stor fare  det er  for graviditet avhenger av blant annet når i syklusen dette skjedde. Det er for eksempel størst fare for graviditet rundt eggløsningen. Eggløsningen er 14 dager før 1. mensdag. Har man regelmessig menstruasjon kan man regne seg fram til når eggløsningen skal være. Da vil det være størst fare for graviditet om man har samleie fra 4-5 dager før eggløsning til et døgn etter.

Det at du hadde glidemiddel i skjeden din påvirker ikke sannsynligheten for graviditet siden glidemiddel ikke inneholder sæddrepende midler.


Tar man nødprevensjo (EllaOne) før det har gått 5 dager er det mulig å hindre graviditet. Har det gått lengre tid er det bare å håpe det beste.

Man skal kunne stole på svaret av en gravitest fra 14 dager  etter graviditetstart. Skulle du  ha blitt gravid og ikke ønsker å bære fram barnet er abort eneste løsning løsning.

Anbefaler at du får tatt nødprevensjon (EllaOne) om det har gått mindre enn 5 dager. Har det gått mer kan du ta en gravitest for å finne ut av dette om mensen ikke kommer som den skal neste gang.

Er testen negativ vil jeg anbefale at du skaffer deg sikker prevensjon snarest!

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer

Graviditetstest

Gravid?

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

- Jeg har hatt sex og nå lurer jeg på om jeg kan være gravid

Nervøs jente (colourbox.com)

Jeg er usikker på om jeg kan være gravid eller ikke. Hva kan jeg gjøre for å finne ut av det, og hvem kan hjelpe meg?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva gjør skolen dersom en elev dør?