Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg satte inn p-stav på dag 5 i mensen, hadde sex 3 dager etter den var ferdig og tok angrepille etterpå. Har nå blødninger og smerter - er det bivirkninger fra p-staven?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ei jente på 16 år. Eg tok inn ein o stav 5 dag i menstruasjonen og 3 dager daen eg var ferdig med mensen hadde eg sex, eg var redd for eg va gravid så eg tok ein angrepille fordeom eg va veldig sikke på at eg ikkje var gravid siden eg tok p staven inn den 5 dag i menstarsjonen. Det har nå gått 5-7 uker og eg føle meg veldig bra, men har hatt blødninger i 2 uker nå + eg har litt smerte i magen nede med underlivet. Er det bivirkninger av p stav? Eg slite med møje bivirkninger så eg trur kanskje det er det.

Besvart 14.11.2017 23:46
 

Svar
Hei!

Dersom p-staven settes innen femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene.

Når du fikk satt inn p-staven på dag 5 var du trygg, når du i tillegg har brukt angrepille skal det ikke være noen fare for graviditet. Men p-stav har du nå en trygg og sikker prevensjon i flere år.

Blødninger er en vanlig bivirkning av p-stav de første tre til seks månedene. Angrepillen kan også ha påvirket blødningsmønsteret nå i starten. Jeg råder deg til å se dette an, men blir blødningene og smertene forverret kan du ta kontakt med legen din. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den metoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Disse prevensjonsmidlene er absolutt ikke bare for dem som har født! Og visste du at om du får satt dem inn i god tid før du blir 20 år har du en gratis prevensjon i inntil 5 år?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre