Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg hadde nylig sex med ei jente for første gang.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde nylig sex med ei jente for første gang. Vi fingret hverandre og hun sleiket meg. Kan jeg få kjønnsykdommer av dette? Hvordan smittes kjønnssykdommer ved jentesex? Hilsen jente22

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for spørsmål til ung.no

Du lurer på om du kan bli smittet med kjønnssykdom via jentesex. Det er mulig hvis en av dere har en kjønnssykdom som f.eks klamydia eller herpes.  

Seksuelt overførbare infeksjoner (soi) overføres ved samleie med kontakt mellom skjede/endetarm og penis, ved munnsex (kontakt mellom munn og kjønnsorgan/endetarm) eller via blod fra en som er smittet. 

Man kan også smittes indirekte med hendene når man beføler kjønnsorganene, eller via sexleketøy. 
Dersom du mistenker at jenten du hadde sex med har en kjønnssykdom eller du selv kan være smittet anbefaler jeg derfor at du (eller dere) tar en klamydiaprøve. Det kan du gjøre gratis på Helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din.

Du finner mer informasjon om dette i artiklene jeg har lagt ved - ta gjerne en titt på dem. 

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.  

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Slikkelapp

Jente ligger i senga

Ved ubeskyttet oralsex kan seksuelt overførbare infeksjoner smitte fra kjønnsorganet til munnen – og omvendt. Men visste du at det finnes beskyttelse du kan bruke?

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex