Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kompisen min pleide å ha sex sammen, og jeg får klump i halsen når jeg tenker på det.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år. Når jeg var rundt 10 år så hadde jeg en nær venn fra klassa. Vi var ganske nære venner og var alltid sammen. Vi fant ut at vi begge likte porno og å runke, og da kom det kanskje litt for nærme. Vi begynte å gå en plass i skjul ute og suge kvarandres peniser. Eller og sitte med rompa opp på fjeset til den andre, og ofte så putta han penisen sin i mitt rompehull og jeg putta min i han sitt. Vi visste ikke at dette var rart, gordi jeg visste ikke ka å vere homoseksuell var. Og jeg likte jenter. Men nå angrer jeg litt på at vi gjor sann og det er fortsatt litt pinelig å være med kvarandre. Og nå så har jeg på en måte en klomp i halsen når jeg tenker på det... Går det ann å fikse? Veldig snillt om du svarer takk. Fin side da. Hade

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Fra barn er ganske små og langt inn i puberteten, er det ikke er uvanlig å prøve ut sin seksualitet med en av samme kjønn. Venninner og kompiser kan "øve seg" på hverandre uten at det betyr at de er homofile eller lesbiske. Det er bare en naturlig del av den seksuelle utviklingen. 

Så det du beskriver at dere to har gjort, er absolutt ikke uvanlig, og har ingen betydning for hva du er og hvem du forelsker deg i og vil ha sex med senere i livet. 

Det er synd om vennskapet deres er blitt vanskelig og føles pinlig pga dette. Jeg vil foreslå at du snakker med han om dette, og gjerne viser han dette svaret. Kanskje han på sin side også synes det er vanskelig, og kjenner at han savner deg som kompis. Synd om det fortsetter slik - det er det ingen grunn til. Om du synes det er vanskelig å snakke med han, kan du for eksempel snakke med helsesøster om dette. Alle voksne vet at dette er vanlig og ofte en naturlig del av den seksuelle utviklingen.

Håper dette er til hjelp for deg.

Lykke til videre. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex