Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan jeg ha sex når den er så liten? Den er 4 cm når jeg er kåt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på siden jeg har en kjerste å vi begge er 13 vi begge er klar får å ha sex å sån det eneste problemer er at tiseen min er velig liten jeg er langr utti puberteten. Jeg vet hvordan partneren min blir kår og jeg vet hvordan jeg blir kåt. Hva skal jeg gjøre kan jeg ha sex når den er sæ liten den er 4 cm når jeg er kåt, å forhuden er stor jeg har god plass der. Å jeg runker dagelig. Hva skal jeg gjøre? Mvh gutt på 13

Besvart 12.01.2018 19:34
 

Svar
Hei gutt 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Selv om penisen ikke er så stor, kan man ha sex. Det er også mange måter å ha sex på. 
Men er du sikker på at du er klar for å ha sex? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.
Man må være på omtrent samme alder og modningsnivå.
Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Det å runke/onanere er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon hvis det er en av motsatt kjønn, og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. hvis en av partene eller begge, har hatt ubeskyttet sex med andre.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
Det er flott at du runker. Det gir gode følelser, det er sunt og man blir godt kjent med kroppen og kjønnet sitt. 
Du skriver at du er langt ut i puberteten. Du kan snakke med helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette med pubertets-utviklingen. Du kan ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 
Snakk med en fagperson!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex