Hopp til hovedinnholdet

Penisen min er veldig liten og forhuden gjør veldig vondt, hva gjør jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er altså en gutt på 18 år som lurer på noen ting angående sex og kropp.Det er noe som bekymrer meg veldig og det jeg da lurer på er, er det normalt at penisen min er 2 cm når den er slapp?Men når den er stiv kan den bli 6 cm kanskje, men penisen føles fortsatt liten ut. Bredden på penisen er ikke stor, 2 cm kanskje og jeg føler meg unormal.Jeg vil ha den større og mer normal,hvordan kan den bli større så jeg slipper å tenke på dette hele tiden og være lei meg? dette gir meg så angst. Jeg kan heller ikke dra forhuden bakover for da gjør det vondt og hva gjør man da?Jeg har heller ikke hatt sex enda og jeg er 18 år og snart 19 og dette gir meg så angst at jeg kan gråte. Jeg er en veldig sjenert person og jeg går ikke akkurat på sex treff for og å si det sånn. Jeg sitter mye og har ingen venner selv om jeg flyttet til Sverige, føles ut som livet bare går sin vei og årene bare går. Var hos en privat psykolog for 3 mnd siden og hun var på vei til å hjelpe meg men ble for dyrt.Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18!

Takk for spørsmål.

Så bra at du tar intiativ til å få det bedre i livet ditt. Du har tidligere tatt kontakt med en psykolog og når tar du kontakt her.

Du forteller at det er smertefullt å dra forhuden over penishodet. Dette er ikke et uvanlig problem for gutter - forhuden kan være så stram at det er vanskelig, og noen ganger umulig, å dra forhuden tilbake når en skal vaske penis, onanere eller ha andre former for sex. Dette er det mulig å få gjort noe med. Fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom i Norge eller ungdomsmottagningen i Sverige, kan henvise deg til sykehus for å få det ordnet. En kan enten ta bort deler eller hele forhuden. Da vil det ikke gjøre vondt å dra i forhuden lenger. 

Gutter i alle aldre er opptatt av hvordan penis ser ut og det er ikke uvanlig at en synes penisen ikke er bra nok og at den er for liten. Ser en for eksempel på porno, kan det virke som om alle gutter har peniser som er kjempestore, som kan være stive og som kan holde på med samleier i det uendelige. Da er det ok å tenke at slik er det ikke for gutter flest. Faktisk så er det slik at om penis er seks cm eller lengre når den er stiv, så er den stor nok til å stimulere det den skal i en skjede. Det er de ytterste seks cm av skjeden som er mottagelig for stimuleringen en penis gir. I tillegg til samleie, må klitoris stimuleres for at jenter skal få orgasmer. 

Du forteller også at du har fått hjelp av noen og at du begynte å få det bedre, men at du måtte slutte på grunn av økonomi. Av spørsmålet ditt, kan det se ut som om du bor i Sverige. Der skal kommunene, som i Norge, har tilbud om helsestasjon for ungdom eller ungdomsmottagning. Uansett om du er i Norge eller i Sverige, kan du få gratis hjelp og samtaler med helsesøstre eller kuratorer, slik at du kan jobbe med det som du opplever som vanskelig og på den måten få bedre selvtillit og gjøre det mulig for deg å ha sex med noen. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex