Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Er 2 dager for sen med mensen, er det for sent med angrepille?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hallo. Greia er at jeg møtte en eldre gutt som jeg falt sinnsykt for, selv om jeg allerede har en kjæreste som er like gammel som megselv. forholdet jeg er i akkurat nå er greit det, vi har sex og alt det der, så hadde det jo veldig bra helt til jeg traff denne andre gutten da. Eldre, skikkelig sexy med sånn captain amerika kropp!! han var jo og er fortsatt fantastisk mot meg. dette var på en fest, det ble nå slikt at vi hadde sex den kvelden. og det var bare helt fantastisk! han fyller meg så på en ubeskrivelig deilig måte innvendig! kan ikke forklares! han er fantastisk herregud altså! Det er nå snart 2 uker siden og vi har hatt sex sirka 30-35 ganger eller noe, ingen vet noe. og vi har aldri brukt kondom eller noe, det var/er bare alt for deilig! og jeg er 2 dager forsen med mensen, er det forsent med angrepille? hva kan jeg gjøre? jeg trenger ikke høre om aldersforskjell, jeg vet! men denne mannen vil jeg aldri gi slipp på! han er en guds gave! meeeen jeg er faktisk litt redd...

Besvart 12.01.2018 15:04
 

Svar
Hei

Ja, det er nok for sent med angrepille.

Det finnes 2 typer for nødprevensjon i pilleversjon.

1. Norlevo som inneholder en stor dose av hormonet gestagen og skal tas innen 72 timer etter samleiet. Pillen virker ved å hemme eggløsning, og effekten er bedre jo raskere du får tatt den etter samleiet.

2. Ellaone er et eggløsningshemmende medikament og kan tas inn til fem døgn etter samleiet. EllaOne har sikrere effekt enn NorLevo, om samleiet har skjedd rundt eggløsningstidspunktet. Effekten er bedre jo raskere du får tatt den etter samleiet.

Som du ser, er du dessverre for sent ute med begge type piller. Siden dere har hatt ubeskyttet samleie og mensen din er forsinket, er det en reell mulighet for at du kan være gravid. Jeg vil derfor anbefale deg å ta en graviditetstest. Denne kan du kjøpe i vanlig butikk eller på apoteket. Det er også mulig å få tatt en graviditetstest enten hos helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Her vil du få råd og hjelp uansett resultat på testen din. Her kan du også få hjelp til å velge hvilket prevensjonsmiddel som kan passe for deg om du ønsker det. Ønsker deg lykke til.

 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex