Hopp til hovedinnholdet

Ønsker andre metoder for å tilfredstille meg selv, er så lei av den gamle fingringa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som er ganske kåt ganske ofte. Og jeg har egentlig lyst på en vibrator, men vet ikke hvordan jeg skal få tak i det for har verken penger eller mulighet til å kjøpe det uten å spørre mamma og det blir bare kleint. Jeg vet heller ikke om det er aldersgrense på en vibrator, jeg lurer derfor om dere har noen tips til å få tak i en vibrator eller bruke noe annet, eller andre metoder for å tilfredsstille meg selv er litt lei og føler ikke for den gamle onaneringa/fingringa. Hilsen en desperat kåt jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det er flott at du onanerer og finner ut hva som tenner deg og hva du liker. Dette er en fin måte å utvikle sin seksualitet på.

Det dukker opp mange nye tanker og følelser i puberteten, og alt som omhandler sex gjør en gjerne nysgjerrig og opphisset. Hormoner produseres og utvikler deg fra å være et barn til å bli ungdom. Kåthet og opphisselse er endel av denne utviklingen og er et godt tegn på at kroppen er i endring.

Når det gjelder kjøp av dildo/vibrator er det ingen lovfestet aldersgrense på dette, men mange steder har 18 år som aldersgrense. Dette er nok mest for at de som selger ikke skal få noe trøbbel når de selger sex-leketøy av ulike typer. Nedenfor kan du lese mer om regler rundt kjøp av sexleketøy.

Jeg tenker at hvis man ønsker å utforske sitt underliv og finne ut hva som er godt, kan gjerne bruke strålen fra dusjen eller en dildolignende gjenstand. Dette kan være håndtaket på en hårbørste, mascara, en gulrot eller et stearinlys. Det som er rent nok til å putte i munnen kan du også føre inn i skjeden. 

Husk at du ikke må bruke skarpe og spisse gjenstander i underlivet, som gir deg rifter og sår.

Bruk gjerne fantasien din også, og lag deg gjerne historier og se for deg bilder som gjør deg opphisset og kåt. Når du er kåt produseres det "sekret" glidemiddel i skjeden din fra små kjertler. Dette gjør at du ikke blir sår og tørr ved onanering. Hvis du blir fort sår kan du bruke krem uten parfyme eller matoljer av ulike slag.

Lykke til med utforskningen av din kropp.

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver (NACS)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani