Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å runke en gutt selv om en ikke er sammen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det normalt/greit å runke en gutt (13) selv om dere ikke er sammen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

I spørsmålet ditt, lurer du på om det er normalt eller greitt å runke en gutt selv om en ikke er ammen. Dette er en form for sex som mange synes er ok og spennende. 

For noen er det viktig at en er kjæreste med den en skal ha sex med, for andre er ikke dette så viktig. Det viktigste er uansett at en selv bestemmer om en skal ha sex med noen og på hvilken måte.

Noe annet som er ok å vite noe om, er at det finnes noen lover som sier noe om når og med hvem en kan ha sex. Loven om seksuell lavalder sier at personer over 16 år ikke kan ha sex med noen under og at personer under 16 år ikke kan ha sex. Loven er til for å beskytte barn mot uønsket seksuell kontakt fra voksne. I tillegg skal loven beskytte barn mot å ha sex med noen før en er moden og utviklet nok. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex