Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å kjøpe en vibrator på kondomeriet, men jeg er 15.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg har lyst til å kjøpe en vibrator på kondomeriet, men jeg er 15, tror du de kommer til å nekte meg det? fordi jeg har lest på nettsiden dems at de ikke har en aldersgrense for å gå inn i butikken, men de kan nekte deg å kjøpe noe om de synes du ikke er voksen nok. er 15 voksent nok?

Besvart 29.01.2018 18:57
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Kondomeriet har en regel med at de vil se an ungdommen, og vurdere om den er gammel nok, før de selger sexleketøy. Om du vil få kjøpt sexleketøy eller ikke, er vanskelig å svare på. Det kommer an på den som jobber i butikken og kanskje også deg, hvordan du fører deg og hva du sier. 
Du kan tenke gjennom hva du vil si før du går inn. Kanskje kan du be om hjelp til å finne det du ønsker deg? Da vil du med en gang møte personalet, og du slipper å gå til disken og være nervøs for om du får kjøpt eller ikke. Hvis personen spør hvor gammel du er, må du være ærlig. 
Det er veldig bra å lære seg å stimulere kjønnet til orgasme ved bruk av finger eller fingre. Da slipper man å være avhengig av et sexleketøy, og det vil bli lettere å etterhvert utforske seksualitet med en annen person. Hvis du får kjøpt sexleketøy, kan du fortsette og også stimulere kjønnet ved hjelp av finger/fingre innimellom. Da vet du at du ikke er avhengig av stimuliene fra sexleketøyet for å få orgasme. 
Vedlagt er en del artikler som også kan være til hjelp for deg. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex