Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angret så masse på det. Det er spredt rykter om at vi hadde sex.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 18 år.Vi hadde nyttårsball på skolen min og jeg ble veldig full. Da jeg var på ballet kom det bort en gutt til meg som jeg har gått på skole med i alle år. Han hadde prøvd seg på meg og jeg hadde etterhvert startet å snakke tilbake til han. Jeg kan ikke huske hvordan vi kom i kontakt. Etterhvert startet vi å kline, og han ble me meg inn på en do hvor jeg tisset. Da ville han gjøre noe mer enn å bare kysse. Han spurte flere ganger om vi skulle ha sex og etterhvert så startet han å slikke meg. Dette gjor han flere ganger og jeg svarte mei til å ha sex. Men tenkte at han slikket meg var bedre enn at vi faktisk hadde sex. Etterhvert tok han ut tissen sin og sa jeg skulle suge han jeg var så full at etter han maste så startet jeg å gjøre det. i etterkant har jeg angret så masse på dette. Jeg går rundt og er lei meg hele tiden. Føler aller ser på meg på skolen og det er blitt spredt rykter om at vi hadde sex. Hva skal jeg gjøre?Vil ikke folk skal tro sånn om meg

Besvart 02.02.2018 07:53
 

Svar
Hei jente 17, snart 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er trist å lese at du ble så full og at du er så lei deg etter det som skjedde. Når man blir full mister man litt av dømmekraften og man kan komme til å gjøre ting man angrer på. 
Det er ikke noe å gjøre med det som er gjort. Men det du kan gjøre, er å snu dette! Hvis noen sier noe om at du har hatt sex, eller sier noe negativt med tanke på seksualitet, skal du stå opp for deg selv, uten at du utleverer deg selv. Hvis noen sier at de har hørt at du har hatt sex/gjort noe seksuelt med denne gutten, kan du si; "Ja, det har jeg, og så?". Når du sier ja, skal du se dem rett inn i øynene. Du skal stå med rett rygg, puste rolig og kjenne at du har kontroll. Så kan du spørre personen om den har gjort noe seksuelt i det siste. Personen ikke har noe med ditt sexliv, akkurat som at du ikke bryr deg om dens sexliv, eller mangel på sexliv. Hvis du svarer slik, tar du ikke det personen sier "inn" i deg og lar det såre deg. Du "gir det den sier tilbake", du beskytter deg selv. Hvis noen prøver å "påføre" en skam, skal en ikke la personen gjøre det! Og du har ingenting å føle skam over. Du er snart myndig og du bestemmer over deg selv. 
Det går rykter om det som skjedde. Kan det være at gutten har sagt noe om dette til noen? Kanskje skal du snakke med gutten om det som skjedde? Da får du en mulighet til å lage en "avslutning" på det som skjedde. Du trenger ikke unnskylde deg, men du kan kanskje si noe om at det hverken var tid eller sted for å gjøre det dere gjorde. 
Når du tenker på dette, skal du minne deg selv på at du var full, du hadde litt dårlig dømmekraft akkurat da, men at dere ikke hadde samleie. Du slipper å bekymre deg for uønsket graviditet. 
Rett ryggen, vær glad i deg selv og vær glad for erfaringene, på godt og vondt, Du lærte masse av dette. 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale, og du vil få gode innspill og spørsmål som vil hjelpe deg å akseptere at det ble sånn, og hjelp til å stå stødig i deg selv, med hendelsen. 
Vedlagt er en artikkel om "One Night stand" som kanskje kan være til hjelp. 
Du er ei smart, klok, flott jente! Ikke la noen fortelle deg noe annet! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex