Hopp til hovedinnholdet

Det føles som om jeg ikke føler lengre

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har vært og holdt på med tre gutter. Ikke samtid ofc. Men de har alle vært utro mot meg. Den siste gutten jeg holdt på med, som jeg fant ut var utro.. jeg vet ikke men jeg ble lei meg, men på en måte følte jeg ingenting. For jeg er så vant med denne følelsen nå. Det føles som om jeg ikke føler lengre. Liksom joda, merker jo at jeg ikke er særlig meg i det siste på grunn av det siden jeg ikke har så mye matlyst og er ikke særlig motivert osv. Men jeg er så lei av fuck boys. Livet mitt er bare rot og jeg angrer på sykt mye. Er ikke helt meg lengre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Så leit å lese at du har opplevd at de guttene du holder på med er utro mot deg. Det er ingen god opplevelse at en gutt man liker holder på med noen andre. 

Du skriver at du ble lei deg når dette skjedde sist. Men samtidig følte du ikke så mye. Kanskje var du på en måte forberedt siden dette hadde skjedd før? Kanskje har du i underbevisstheten tenkt at dette ikke kom til å bli noe mer enn bare en å "holde på med"? 

Akkurat nå har du det vanskelig. Du opplever at du ikke føler noe, du har ikke matlyst og er ikke motivert. Om det har direkte årsak i alt dette som har skjedd med gutter er egentlig ikke så nøye. Men det er viktig å ta tak i det slik at du slipper å ha det sånn.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster om det du opplever nå. Ved å sette ord på det du føler og tenker kan du oppleve å få ryddet litt i livet. Helsesøster har erfaring med å snakke med ungdom og vet mye om hvilke utfordringer ungdom har. Du kan også snakke med helsesøster om det du angrer på i livet ditt. Kanskje vil det kjennes lettere å tenke på etterpå. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse