Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jomfru og kjenner meg klar for sex, men har ingen å ha sex med.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 16 snart 17 år som er jomfru. Men jeg har kjempelyst til å ha sex for første gang. Men jeg bare vet ikke hvem jeg skal ha det med, vil ikke ha det med noen av guttene i klassen fordi jeg føler meg som en nybegynner med sex ettersom de har hatt seg med mange andre jenter også. Jeg føler med hundre prosent klar til dette. Jeg har blitt fingret og har runket noen før, og vi var på tur til å ha sex men han hadde ikke kondom. Jeg følte meg så klar. Jeg føler meg nesten helt gal når jeg skriver dette, men det er virkelig ikke meningen å virke desperat.

Besvart 10.02.2018 13:39
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du synes det er frustrerende om du opplever deg selv som klar til å dele din seksualitet med en annen, men ikke har noen dele den med. 

Sex og samleie skal være en fin opplevelse mellom 2 mennesker. Treffer du noen du tenner på og ønsker å dele din seksualitet med, må du også kjenne på at det er riktig med akkurat denne. Om du tenker at du "bare skal få det overstått" kan det hende at det ikke blir en positiv opplevelse. Vil du virkelig utsette deg selv for det?

Men før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli.

Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt: hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner. I påvente av at du møter den du ønsker å ha samleie med, kan derfor onani være en god ting å gjøre.

Før du har sex med en annen, er det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. 

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

Forsøk å slappe av og ikke stresse med at du må "få det gjort". Før du vet ordet av det, dukker det opp en person som får blodet til å bruse litt ekstra og det føles naturlig å utforske seksualiteten sammen med. Husk at seksualitet  handler om erfaring og utvikling. Ingen er verdensmestre første gang. Heller ikke den du treffer vet hva som er god seksualitet sammen med akkurat deg, derfor er det ikke så viktig om du er jomfru eller ikke. 

Sørg også for å være forberedt ved at du har sørget for beskyttelse mot kjønnssykdommer og uønsket graviditet. Dette kan du ta opp med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex