Hopp til hovedinnholdet

Det er litt flaut å være så trang, hva bør jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig trygg på kjæresten min, og vi har vært veldig intime uten å ha hatt sex. Her om dagen ville jeg veldig gjerne ha sex (har egt hatt lyst på det lenge, men synes det var lurt å vente litt i og med jeg er jomfru) så vi prøvde. Jeg har gått på p-piller i en måned og vi hadde kondom. Problemet var mer at jeg var for trang for han, og han har en veldig stor penis når han er kåt. Vi brukte lang tid på å prøve, men hver gang så sklei på en måte penisen ut. Noen ganger klarte vi å få penisen litt inn, men da gjorde det vondt da vi prøvde noe lenger. Vet det har mye å si at jeg er kåt og kanskje glidemiddelet til kondomet, men det var litt frustrerende. Det opplevdes kanskje litt som en stressende situasjon. Vi ga opp etter en stund, og snakket litt om det. Han sa det ikke var noe krise og at det ikke var min feil osv. Lilevel følte jeg meg litt flau for å være så trang. Det er jo trossalt min første gang. Har dere noen tips eller triks for oss å tenke på til neste gang vi prøver?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så fint å høre at du og kjæresten din har et godt forhold og kan snakke sammen. Det er et godt utgangspunkt for at samleiene kan bli positive og gode for dere begge. Vær bare litt mer tålmodige.

Det er ikke unormalt at skjeden kan føles trang før man har begynt å ha samleie eller den første tiden etter man har forsøkt dette. 

For de aller fleste går det seg til, ved at man tar seg god tid, passer på at du er kåt og våt i skjeden før du forsøker å føre noe inn, og gjerne bruker glidemiddel i tillegg. Ta deg god tid, pust og forsøk å slappe av!

Det er mange jenter som er redde for å være for trange, men dette er nesten  aldri tilfeller. Skjeden er et elastisk organ som utvides når man blir opphisset og kåt. Skjeden består av mye muskler og disse kan være stramme hos unge jenter. Det er derfor veldig viktig å være avslappet slik at disse musklene ikke står i spenn.

Ofte kan man være litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av. Det er lett å fokusere at penis er stor og at du er redd for at det skal gå dårlig denne gangen også, dermed så fokuserer du ikke på å kjenne på alle pirrende og gode følelser, klarer ikke å slappe godt nok av, og musklene strammes automatisk. Forsøk heller å fokusere på det som er deilig og godt for deg.

Dersom man tar seg godt tid og gjør det sammen med en person man er trygg på og er våt nok i skjeden, så vil det som regel gå bra. Dersom det ikke går bra første gang, så må man bare prøve igjen en annen gang. Det er vanlig at man kan synes det er vanskelig å få til første gangen man har samleie. Det er svært sjeldent at årsaken er at jenta er for trang, men veldig vanlig at man strammer litt. Da er det viktig å bruke litt lengre tid på oppvarmingen før man har penetrerende samleie.

Husk at en skjede er svært elastisk og kan tøyes så mye at et barn kan passere ved fødsel. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver,  ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex