Hopp til hovedinnholdet

Penisen blir slapp under samleiet, hva gjør vi?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting, når jeg og kjæresten min har sex, så er det noen ganger at penisen blir slapp under sexen, å vi kan hold på ganske lenge uten at han får orgasme, men det er ikke noe problem for han å få orgasme når han onanerer for seg selv, er det rart? Hva kan vi gjøre for at det skal bli bedre for oss? For vi vil veldig gjerne at han skal få følelsen av at han får orgasme siden han er nybegynner på sex. Håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Dette er en vanlig problemstilling, og jeg er sikker på at det er mange unge menn kjenner igjen dette fenomenet.

Hvis man stresser eller får en følelse av at man må prestere, forstyrres de seksuelle tankene, og ereksjonen svikter. Hvis man får prestasjonsangst eller opplever stress sitter det i hodet og ikke i penis.

Tankene blokkerer lystsignalene som går fra hjerne til penis. Vi er også lagd slik at stresshormonene dominerer over de hormonene som gir tenning. Når stresstankene og stresshormoner tar styringa, stopper tenningen og ereksjonen kommer ikke, avtar eller man får ikke orgasme/sædavgang.

Du sier at du har erfaring og han har lite eller ingen erfaring, og dette kan være nok til at han stresser og føler at han må prestere og være god nok for deg.

Du kan støtte og fortelle han han er god nok, at penisen fungerer og er flott! Gi han positiv tilbakemelding, og at han klarer seg bra! 

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål og les gjerne artiklene nedenfor.

Lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex