Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å være for trang?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg og kjæresten min forsøkte å ha sex her om dagen, men fikk det ikke helt til. Problemet tror jeg er at jeg er for trang, og vi vet begge heller ikke helt hvordan det foregår. Prøvde å få penis inni, men var liksom ikke plass... I tillegg så sier kjæresten min at han ser liksom ingen åpning, at det stopper opp med tuppen av fingeren hans liksom. Skal den liksom litt på skrå inn? Eller hvordan fungerer det? Og går det an å unngå å være så trang?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det er ikke unormalt at skjeden kan føles trang før man har begynt å ha samleie eller den første tiden etter man har forsøkt dette. Dessverre er det ingen fasitsvar eller noe som er riktig eller galt når en skal ha sex. Dette er noe dere to finner ut sammen, og det er flott hvis dere snakker og gir hverandre tilbakemeldinger hva som er godt og hva en ikke liker.

For de aller fleste går det seg til, ved at man tar seg god tid, passer på at du er kåt og våt i skjeden før du forsøker å føre noe inn, og gjerne bruker glidemiddel i tillegg. Ta deg god tid, pust og forsøk å slappe av!

Det er mange jenter som er redde for å være for trange, men dette er nesten  aldri tilfeller. Skjeden er et elastisk organ som utvides når man blir opphisset og kåt. Skjeden består av mye muskler og disse kan være stramme hos unge jenter. Det er derfor veldig viktig å være avslappet slik at disse musklene ikke står i spenn.

Ofte kan man være litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av. Det er lett å fokusere at penis er stor og at du er redd for at det skal gå dårlig denne gangen også, dermed så fokuserer du ikke på å kjenne på alle pirrende og gode følelser, klarer ikke å slappe godt nok av, og musklene strammes automatisk. Forsøk heller å fokusere på det som er deilig og godt for deg.

Dersom man tar seg godt tid og gjør det sammen med en person man er trygg på og er våt nok i skjeden, så vil det som regel gå bra. Dersom det ikke går bra første gang, så må man bare prøve igjen en annen gang. Det er vanlig at man kan synes det er vanskelig å få til første gangen man har samleie. Det er svært sjeldent at årsaken er at jenta er for trang, men veldig vanlig at man strammer litt. Da er det viktig å bruke litt lengre tid på oppvarmingen før man har penetrerende samleie.

Husk at en skjede er svært elastisk og kan tøyes så mye at et barn kan passere ved fødsel. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex