Hopp til hovedinnholdet

Det kom ut blod etter jeg hadde fingra meg i rompa, er det farlig?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Trenger hjelp! Jeg gikk lei av å onanere og skulle prøve å fingre meg i rumpa. Jeg varmet opp og dyttet skafte på tanbørsten inn og etter vert dobørsten det var bare deilig ikke vondt, men når jeg tokk ut dobørsten var det BLOD på den og det kom en svær klæss med rødt blod ut. Tørr ikke å snakke med foreldrene mine og ikke helsesøster heller for på skolen min blir du erttet bare du ser på ho. Er det falig? Hva må jeg gjøre? TRENGER SVAR NÅ!!! Verså snill hjelp meg.

Besvart 16.04.2018 19:22
 

Svar
Hei gutt 14!

Takk for spørsmål.

Fører en noe inn i rompa uten at den er klar eller om en er litt hardhendt, kan det skje at det kommer ut blod. Grunnen til at det skjer, er at slimhinnene i rompa ikke lager fukt slik som slimhinnene i for eksempel skjeden gjør. 

Det er derfor ok å bruke rikelig med glidemiddel når du vil fingre deg selv eller føre noe inn. 

Muskelen i endetarmen er ikke viljestyrt. Det betyr at en må stimulere og hjelpe den til å slappe av. Da vil det bli lettere å føre noe inn. Bruk en fingre og massere rundt åpningen og etterhvert i selve åpningen. 

Når du opplevde at det kom ut blod, så var det mest sannsynlig fordi slimhinnene i endetarmen din sprakk opp litt. Dette er ikke farlig og det vil gro seg fint til av seg selv. Fortsetter det å blø i flere dager eller om det gjør vondt, er det fint å snakke med en lege. Selv om du ikke vil snakke med helsesøster på skolen din, kan det være fint å snakke med lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Du kan også snakke med fastlegen din.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lei av onaneringen?

Dorull (colourbox.com)

Mange unge skriver til ung.no fordi de synes de onanerer altfor ofte eller de opplever onaneringen som kjedelig. Har du det også slik, kan du kanskje ha nytte av å lese her.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex