Hopp til hovedinnholdet

Jeg har intense smerter ved samleie...

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 18 år. Jeg å typen min har vært sammen i snart 3 år, og noen ganger under samleie kjenner jeg en stikkende følelse i nedre del av magen på høyre side. Smertene er så intense at jeg trekker meg unna, føles som om en kniv blir kjørt inn i magen min. Lurer derfor på hva dette kan være. Smertene kan være så intense at tårene kan komme frem. Jeg blir redd å syntes det er veldig ubehagelig. Sexlysten er den samme, men vil ikkr ha det fordi jeg er redd for å få vondt igjen. Smertene kan også komme uten om å ha sex, men mest intense under samleie. Setter utrolig pris på svar. Hilsen jente 18.

Besvart 29.06.2018 18:03
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Smertefullt samleie forekommer i ulike studier hos 3-18 prosent av befolkningen, så du er ikke alene. Dype smerter ved samleie er ganske vanlig og kan ha mange årsaker. Hovedårsakene er betennelser i bekkenet, ettervirkninger av kirurgi (sammenvoksninger), endometriose, irritabel tarm, urinveisinfeksjon eller cyste på eggstokken.

Når du er plaget med slike smerter er det viktig at du bestiller deg en time hos fastlegen din. Fastlegen kan henvise deg videre til gynekolog.

Når man finner ut hva som er årsaken til smertene dine, kan man også behandle deg. Med riktig og tålmodig behandling kan mange bli bedre :-) 

Kilde: NHI.no

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex