Hopp til hovedinnholdet

Finnes det en måte jeg kan bli kvitt fetisjen min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en fetisj som jeg plages litt med. Jeg tenner på å se at en person blir kilt. Er helt avhengig av å se på at noen kiler en person (på youtube) når jeg onanerer. Kiling har helt fra jeg var 11 vært ubehagelig og pinelig å se på i det virkelige liv, for det er jo ikke så vanlig å tenne på sånt. Om noen blir kilt og spesielt om det er noen jeg kjenner som blir kilt trekker jeg meg som regel vekk fra rommet, pga det blir så ubehagelig og flaut. Ingen aner at jeg har denne fetisjen og tørr ikke fortelle det til noen heller. Skammer meg så over dette og tenker ofte på hvilken påvirkning det vil ha når jeg får meg en kjæreste en gang i tiden og utvikler et forhold hvor sex er involvert. Finnes det en måte jeg kan bli kvitt fetisjen min? Jeg vil virkelig ha en normal sexliv - hvor jeg tenner på normale ting som penis, beseps og sixpax. Perr i dag tenner jeg bare på kiling og ingenting annet. Hjelp meg, vær så snill!!

Besvart 10.08.2018 16:36
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er mange forskjellige tennings-måter, og for deg er det kiling som gir deg kåthet. Jeg forstår at du strever med dette og bekymrer deg for framtidige forhold, men det er ikke noe å være flau for! Kan det være det at personen som kiles er hjelpeløs, og på en måte tvinges til det, er det som tenner deg? Det er vanlig at man har seksuelle fantasier om noen som er hjelpeløs eller tvinges til noe. Det er viktig at du vet at det er helt ok. 
Når man er med en partner, kan man bruke fantasier om det en tenner på. En partner trenger ikke vite noe om hva man tenker på når man har sex sammen. 
Kan du huske om det er noe fra før du var 11 år som tente deg seksuelt, gjorde deg kåt? Det kan være at det er vanskelig på huske, men hvis du bruker tid på å tenke tilbake, kan det være at det kommer opp noe.
Når du onanerer kan du prøve ut slike eldre seksuelle fantasier, og ikke se på YouTube på noen som blir kilt. Hvis tankene glir over på å se noen blir kilt, kan du registere at det skjer, si til deg selv at det er greit og fortsette onanien til de tankene/fantasiene du ønsker. Hvis du hver gang du skal onanere husker på dette, ikke ser på YouTube, og aktivt arbeider med å bruke andre seksuelle fantasier, vil du øve opp en større følsomhet for de. Dette kan kreve tid og øvelse. 
Det kan være at dette er vanskelig å klare alene. Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Noen helsestasjoner for ungdom har personell som kan mye om seksuell helse. Hvis du bor i eller rundt Oslo, kan du ta kontakt med ungdomsklinikken Sex og samfunn. Der arbeider det flere sexologiske rådgivere. Du kan også chatte med helsepersonell der.


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex