Hopp til hovedinnholdet

Han får ikke penis ordentlig inn i meg, stopper, vondt. Øvings-sak?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har fått meg ny partner og trives veldig godt. Men vi har et problem når vi skal ha sex. Han får ikke penis ordentlig inn i meg, det føles ut som om det stopper og så gjør det vondt. Har hatt sex 2 ganger før med andre partnere og da har det gått fint. Jeg føler selv at jeg slapper helt av og er kåt. Er dette bare en øvingssak?

Besvart 10.08.2018 17:04
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan bare være en øvings sak. Det er noen par som strever med å få penisen inn. Som oftest er årsaken at jenta ikke er nok seksuelt tent. Da er skjeden tørr og trang og det er vanskelig/vondt å få penisen inn. En seksuell tenning man hadde i forspillet kan raskt forsvinne hvis man tenker at det ikke kommer til å gå bra. Tankene forstyrrer den seksuelle tenningen og skjeden blir trang og tørr. For at dere skal få til samleie må du bli seksuelt tent/kåt og beholde den seksuell tenningen under samleie. Da blir skjeden våt og utvidet, det er plass til penisen. 
Hvis man er bekymrer seg, kan man også ubevisst stramme musklene i bekkenet. Da er det vanskelig å få penisen inn. I den vedlagte artikkelen om ikke å få orgasme, kan du lese om bekkenbunns musklene. Når du har fått god kontroll på disse, kan du bevisst slappe av i musklene i det han fører penisen inn. Du skal slappe av, liksom "slippe ned" bekkenbunnen og puste sakte ut i det han fører penisen inn. Noen par får penisen lettere inn, hvis man vipper seg på en av sidene i det penisen føres inn. 
Det er også viktig at dere vet at skjeden ikke går rett opp. Hvis han prøver å føre penisen rett opp, støter han mot skjedeveggen og det er vondt. Skjeden går litt bakover. Du/dere kan sjekke ut denne informasjonen og den andre tegningen for å få mer klarhet i anatomien. Dessverre er tegningen av klitorisen ufullstendig. Dere kan finne mer ut hvordan klitoris ser ut, i den vedlagte artikkelen om ikke å få orgasme, under avsnittet om kvinnens indre kjønnsorgan.
Kanskje skal dere ta en pause fra å prøve og ha samleie, og heller lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved hjelp av finger, fingre, hånd, munn? Da blir dere godt kjente med hverandre og hva den andre liker og dere vil bli trygge sammen.
I de vedlagte artiklene er det mye informasjon dere kan lese sammen og snakke om det dere leser. Når man er vant å ha god seksualitet sammen, kommer samleie som naturlig fortsettelse av seksualiteten. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex