Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan stillinger vi kan gjøre for at det ikke gjør så vondt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært så uheldig å knukket kragebenet mitt. Jeg har en kjæreste og har ikke lyst til at brydde skal komme i veien for sexlivet vårt. Har du Moen tips til hvordan stillinger vi kan gjøre for at det ikke gjør så vondt? Evt om det går Ann å binde fast armen til kroppen på noen måte, i tillegg til fattelen.

Besvart 14.09.2018 16:56
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er ikke så lett å ha samleie hvis man har brukket kragebenet. Kragebenet kan lett komme ut av stilling, hvis man har samleie. 
Du må ikke binde armen til kroppen! Det kan bli svært vondt og kragebenet kan gli ut av posisjon. 
Jeg anbefaler at dere ikke har samleie til kragebenet er grodd helt.
Mens dere venter på at det skal gro, kan dere øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved hjelp av finger, fingre, hånd, munn. Da vil dere også bli bedre ukjent med hva den andre liker og nyter. 
Den letteste måten å få orgasme for de fleste jenter er ikke når man har samleie, men ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden er en potensiell utførselskanal for en baby en gang i framtida. 
Forklar hva du liker. Du kan vise han ved å holde din finger/fingre over hans og føre dem. Du kan onanere ham med den armen som ikke er påvirket av bruddet. Pass på at du holder overkroppen din stabil. Hvis det blir vondt eller slitsomt, må du stoppe. Da må han onanere seg selv.
Det er vanlig at man onanerer selv om man er i et forhold. Du har ikke noe ansvar for hans orgasmer. Det har han selv, akkurat som du har ansvar for dine. 
Snakk med kjæresten! Dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser. Da vil dere få god kommunikasjon om seksualiteten deres. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex