Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få orgasme?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har aldri klart å få en orgasme. Jeg har prøvd helt siden jeg var 14 år, nå er jeg 20. Jeg har prøvd mye forskjellige leketøy, sex og onanering for hånd. Jeg har nå kjøpt en womenizer som får meg til å komme veldig nære tror jeg, men rett før orgasmen kommer så blir klitoris så overstimulert at jeg må ta den vekk med en gang pga smerte rett og slett. Samboeren min syns også det er veldig kjipt at han ikke klarer å få meg til å komme. Jeg har Googlet, prøvd, og får det virkelig ikke til. Flesteparten av vennene mine syns det er merkelig, og påstår at jeg ikke har prøvd riktig. Dusjstråle, vibratorer, fingring, og slikking funker ikke. Hva kan jeg gjøre for at jeg skal klare å "bikke" over til en orgasme, uten at klitoris blir så stimulert at jeg må stoppe?

Besvart 14.09.2018 19:03
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

For å oppleve nytelse når du onanerer, er det viktig at du er kåt og har lyst å onanere. Er du ikke kåt, vil det heller ikke bli så mye respons fra kroppen. 

Det er ikke uvanlig at stimulering av klitoris rett og slett kan bli litt for mye. Klitorishodet er lite og det er mange nerver samlet på et lite område. Derfor kan det fort bikke over til at det føles for sterkt, til og med vondt, når man ensidig stimulerer klitoris.

Av de sm sliter med dette, er det mange som heller onanerer ved å gnikke seg mot en pute, dyne, håndkle eller noe annet mykt. Det er en fin måte for mange for å få god nytelse, og er altså en vanlig måte å onanere på.

Prøv deg fram med ulike måter å gnikke deg mot noe, så vil du sannsynligvis finne måten du kan klare å balansere stimuleringen slik at det ikke blir overstimulering. 

Den er selvfølgelig viktig at du klarer å leve deg inn i bevegelsene, nyte det og kjenne på følelsen det gir deg. Unngå å tenke at du må eller stresse med at du skal klare å få orgasme - det hindrer orgasmen i å slippe til. 

Husk å nyte - selv om orgasmen eventuelt ikke kommer med det første. Den er ikke viljestyrt - du kan ikke bestemme deg for å få orgasme. Den er noe du bare må lære deg å slippe til. 

Ønsker deg lykke til! Les gjerne artiklene under her.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex