Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg dårlig av å onanere, hvordan få det bedre med det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg høler meg ofte dårlig etter jeg har onanert og har nå tatt en pause i ca. 4 mnd fordi jeg ikke vil følge meg dårlig. Grunnen til at jeg føler meg dårlig er fordi hvis mamma Haddeland visst at jeg gjorde d tror jeg hun hadde synes jeg var ung og hadde blitt litt skuffa. Den andre grunnen er at jeg blir flau fordi ingen av vennene mine gjør det... Hva skal jeg gjøre for å få bort denne skyldfølelsen, og hvis du hadde vært mamma hadde du vært «skuffa» «flau» over barnet ditt?

Besvart 14.09.2018 19:45
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Det er ikke rart eller uvanlig å onanere når en er 15 år. Da er en midt i puberteten og kan kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger forstår en hvorfor det skjer, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv.

De fleste jenter og gutter takler det å være så ofte og mye kåt ved å onanere. Selv om de fleste onanerer, er det likevel ikke noe en alltid har lyst til at noen skal vite noe om. Kanskje en skammer seg og er redd for hva andre skal si om en. 

Vokser en opp i en familie eller et miljø som ikke oppmuntrer en til å bli kjent med kroppen sin og til å finne ut hva som kan være deilig å gjøre med den, kan en gjerne skamme seg om en likevel prøver. Selv om du tror moren din ville bli skuffet, så er det ikke sikkert. Uansett, har hun ikke noe med om du onanerer eller ikke. Det er det kun du som bestemmer. 

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex