Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si om han spør om å ha sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et langdistanse forhold til en fyr fra Bergen, han er 18... jeg gruer meg til vi skal møtest fordi jeg har snakka «dirty» med han på snap osv og jeg tror han har fått inntrykket av at jeg er klar for å ha sex, noe jeg ikke er! Derfor gruer jeg meg veldig om han kommer på besøk fordi jeg vet ikke hva jeg skal si om han spør om å ha sex og hva skal jeg gjøre om han blir sur eller om det blir klein stemning?.. takk på forhånd for svar

Besvart 11.10.2018 14:09
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Om det er slik at det er planlagt at han skal komme på besøk til deg nå, så er det kanskje best å si i fra på forhånd? Send en snap der du på en eller annen måte skriver at du ikke er klar?

I tillegg til at du ikke føler deg klar selv, så er du også under den seksuelle lavalder, så om han har sex med deg, så gjør han faktisk noe ulovlig og noe han kan straffes for siden han er 18 år. 

Om det er slik at det ennå ikke er planlagt at han skal komme til deg, så er det kanskje en ide å utsette det besøket - ikke sette dere selv i fristelsen?

Han har ingen grunn til å bli sur eller lage klein stemning. Han må respektere når du sier at du ikke føler deg klar, og ikke vil ha sex med han. Det er stor forskjell på å snappe og det å ha fysisk kontakt. De fleste blir "tøffere" enn de er på snap. Men være ærlig med han. Det må han respektere deg for. 

Les gjerne artiklene under her. Ta vare på deg selv. Gode tanker til deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex