Hopp til hovedinnholdet

Tror en gutt jeg har planlagt å møte vil ha sex med meg. Hva gjøre jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Trur at en gutt jeg har planlagt å møte, virkelig vil ha sex med med. Han hinter veldig til det, og sier at han synes jeg er deilig. Hva skal jeg gjøre hvis han vil ha sex med meg?

Besvart 11.10.2018 17:04
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Skal du treffe en du kun har snakket med på nettet? Treff han på et sted som er offentlig og med mange mennesker til stede. Ta med deg en voksen/ venn du stoler på til første møtet.
Det er mange eksempler på at den du avtaler treff med er eldre en du har fått inntrykk av. Føler du deg utrygg i forhold til personen er det ok å forlate stedet dere er. Det er lettere når dere er på et offentlig sted.  
Blir det direkte spørsmål i forhold til sex er det kun du som bestemmer over din kropp. Du er og under det vi i Norge har som seksuell lavalder. En grense som er satt for å beskytte barn og unge i forhold til sex før dere er fysisk og psykisk klare for det.  
Blir møtet ubehagelig så snakk med en voksen om det. Foreldrene dine eller helsesøster på skolen du går. 
Vil du diskutere det her anonymt kan du ringe til Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Det kan være lurt å ta en titt på artiklene jeg har lagt med i forhold til å treffe personer fra nettet. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex