Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 17 år og blir ikke kåt.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 17 år og blir ikke kåt. Jeg pleide bli kåt masse for noen år siden, og hadde sex med min daværende kjæreste, men i løpet av det siste året har jeg bare liksom sluttet å bli kåt. Jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg tviler sterkt på at jeg er ace, og min nåværende kjæreste sier at det ikke er noe problem for han, men jeg føler meg skikkelig moodkill når vi holder på og jeg plutselig ikke vil mer, liksom, skjønner du? Hva er galt med meg? - 17

Besvart 09.11.2018 10:01
 

Svar
Hei du, 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Hvis du har en jentekropp og går på hormonell prevensjon, kan bivirkning fra prevensjon nedsette seksuell lyst. Sex og samfunn skriver; "Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon eller et annet merke. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte."
Det kan være forskjellige årsaker til at man ikke blir kåt. Hvis man har opplevd noe negativt i  forbindelse med seksualitet, kan det ta tid å reetablere seksualiteten. Kanskje må man ha hjelp til å bearbeide det som har skjedd, i tillegg til hjelp til sakte tilnærming til egen seksualitet,  forståelse av retten til å nyte og å øve seg på å nyte. Hvis du tror dette gjelder deg, kan du snakke med helsesøster på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom.
Noen mister seksuell lyst fordi de strever i forholdet til partneren.  
Andre nyter ikke seksualitet med partneren, får ikke orgasme, og da kan seksualiteten bli kjedelig. Man har sex kun for partnerens del. Da kan man komme inn i en vond sirkel. Man starter seksualiteten, og så forsvinner lysten fordi man vet at belønningen, orgasmen, ikke kommer.  Kanskje kan dere øve dere på å stimulerer hverandres kjønn til orgasme ved hjelp av finger, fingre, hånd, munn? Se artiklene. Snakk med kjæresten. Dere kan lese artiklene sammen og snakke om det dere leser. 
Tenk gjennom hva du tror problemet kan være. Snakk med helsepersonell. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex