Hopp til hovedinnholdet

Kan trang forhud være et tegn på at jeg ikke er ferdig utviklet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Under samleie og mot slutten så sliter jeg med «å komme». Jeg har i det siste brukt en type krem for å vie ut forhuden på penis, og tanken om at jeg ikke var ferdig utviklet har slått meg. Kan det være et tilfelle? Partneren min syns det er fryktelig kjipt, samme syns jeg! Finnes det noe for å komme lettere som piller eller må jeg bare endre tankemønster under akten? Tips?

Besvart 09.11.2018 10:19
 

Svar
Hei gutt 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Trang forhud er vanlig i puberteten, og for mange vider forhuden seg ut etterhvert. For andre er forhuden så trang at det må behandling til for å få den vid nok. Du er 20 år. Da er du ferdig utviklet! Da tilhører du den delen av den mannlige befolkningen som må ha behandling for at forhuden skal bli vid nok. Så dette trenger du ikke bekymre deg for!
Det er en del menn med trang forhud som strever med å få orgasme/sædavgang når de har samleie. Hvis forhuden er trang blir ikke det følsomme penishodet stimulert under samleiet. Når man onanerer er det noe annet fordi grepet med hånden er hardere, og takten man onanerer i er raskere enn man klarer i et samleie. 
Noen strever også med prestasjonsangst eller stresser med dette. Det som da skjer er at andre tanker forstyrrer de seksuelle tankene. Andre tanker blokkerer lystsignalene som går fra hjerne til penis. Da får man ikke orgasme. Det er om å opprettholde seksuell tenning, nyte kroppen, kjønnet, partneren og de seksuelle fantasiene. Se artikkelen om dette.
Hvis kremen du har ikke hjelper, må du snakke med fastlegen for henvisning til urolog for vurdering om operasjon. Se artikkelen om trang forhud. 
Snakk med partneren. Kanskje dere kan han annen form for seksualitet i stedet for samleie en stund fremover? Dere kan stimulere hverandres kjønn til orgasme ved hjelp av finger, fingre, hånd, munn. Da får dere begge nytelse! Se artiklene. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex