Hopp til hovedinnholdet

Hvilken rettigheter har jeg som gutt?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Det viser seg nå at jeg har hatt et one night stand med en jente. Hun LOVTE meg at hun var på p-sprøyte og i tillegg lovte hun abort om det skulle skje noe. I tilegg så kom jeg på ansiktet hennes. Det viser seg at hun har hatt sex med en annen person tidligere enn meg også, og nå har hun plutselig fått en positiv graviditetstest. Hvilke rettigheter har jeg her? Hilsen frustrert gutt.

Besvart 09.11.2018 17:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Huff, det var leit å høre at du føler deg så lurt i den situasjonen du nå har kommet i. Det er slik at hvis du har gjort en jente gravid så har du ikke rettigheter i forhold til om hun skal ta abort eller ikke. Dette er jentas valg og hun kan bestemme seg og ombestemme seg helt fram til 12 uke. 

Selv om hun har sagt at hun bruker prevensjon, så kan ikke en gutt stole helt på dette. Det er helt menneskelig å glemme prevensjon eller at andre ting skjer slik at prevensjonen virker dårligere i en periode. For eksempel så skal man ikke ta angrepille hvis man bruker p-sprøyte på grunn av dette. Det r det mange som ikke vet. Husk bare at vil ikke gutten gjøre en jente gravid så bruk kondom, det er det eneste gutten kan beskytte seg med.

Som du skriver så vet du at hun har vært sammen med andre gutter enn deg. Du har rett til å få tatt en farskaps-test, men det kan kun skje etter at barnet er født. Viser deg seg at det er ditt barn så er det ditt valg om du vil ha samvær eller ikke. Farsbidrag er lovpålagt uansett om du har samvær eller ikke.  

Skulle det vise seg at hun er gravid og fortsetter svangerskapet så ta gjerne kontakt med Amathea for veiledning. Amathea har mange års erfaring med å snakke med gutter og par iforhold til uplanlagt graviditet. 

Håper at svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Skal jeg bli pappa - eller ikke?

Gutt tenker (colourbox.com)

Det kommer som et sjokk. Hun sier hun tror hun er gravid! Du vet at dere kanskje ikke var så nøye med å bruke prevensjon, eller du satset på at hun tok ansvaret for det - og nå sitter du altså der og vet ikke hva du skal gjøre eller tenke. Husk at det er hjelp å få!

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex