Hopp til hovedinnholdet

Forsinket mens

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min og jeg hadde sex 1 november med kondom. Han kom ikke og vi bytta kondom underveis. Da var allerede mensen noen dager forsinket. Har hatt veldig uregelmessig mensen den siste perioden. Jeg er redd for å være gravid nå slevom vi brukte kondom og han ikke kom. mensen er 20 dager forsinket. tror du jeg er gravid? mvh en bekymret jente

Besvart 09.11.2018 14:22
 

Svar
Hei

Så fint at dere bruker kondom når dere har sex. Siden du er seksuellt aktiv kan du også vurdere å starte med annen prevensjon. Dette kan du/dere snakke med helsesøster på Ungdomshelsestasjonen om:)

Det er vanskelig å vite om du er gravid før du har tatt en graviditetstest. En slik test kan du ta hos Amathea eller hos helsesøster/Ungdomshelsestasjonen gratis. Du kan også kjøpe en på apoteket.

Det kan være flere årsaker til at mensen er forsinket for eksempel at man er bekymret for å være gravid:) Men jeg vil råde deg til å ta en test slik at situasjonen blir avklart raskest mulig.

 

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex