Hopp til hovedinnholdet

Mensensmerter

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er 15 år og sliter mye me mensensmerte, og vurderer derfor å begynne på p-piller, er dette dyrt siden jeg er under 16 og kan jeg få det hos helsesøster?

Besvart 09.11.2018 13:45
 

Svar
Hei

Mensensmerter kan være plagsomt og det er riktig at p-piller kan fjerne dette problemet. P-piller kommer I forskjellige prisklasser og det er helsesøster eller lege som bestemmer hva som vil være best for deg å bruke. Jeg vil anbefale deg å gå til helsesøster på Helsestasjon for ungdom så vil hun hjelpe deg. Det er gratis å benytte helsestasjonen og noen helsestasjoner har også mulighet til å tilby gratis p-piller også til 15 åringer. Hvis du må betale så er ikke p-piller dyrt, og fra du blir 16 år vil de være gratis

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon