Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blødning etter sex og ofte er samleie smertefullt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er seksuelt aktiv og har vært det nå i omtrent et halvt år. Har hatt litt forskjellige partnere, men har alltid vært nøye med beskyttelse og er nylig testet for klamydia (negativ). Hver gang jeg har hatt sex, ender jeg opp med blødninger. Det varierer i mengde, men det har ikke gått en gang uten at det har skjedd. Er dette vanlig? Vet at de som jeg har hatt samleie er dårlig på dette med foreplay (det er mest fokus på gutten og mindre på meg), men jeg er alltid kåt når vi begynner og jeg føler ikke at det er tørt der nede på noen måte. Likevel gjør det som oftest vondt under samleie (samtidig som det er godt). Er redd noe skal være galt med meg. Går på Cerazette p-piller og er midt i 3. brettet mitt om dette har noe å si. Bør jeg eventuelt søke lege eller vente en stund til? (Om det kan ha noe å si med p-pillene) Tusen takk for svar :)

Besvart 06.12.2018 23:17
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Blødninger i forbindelse med samleie kan ha ulike årsaker, men skyldes oftest rift eller sår. Dersom jenta ikke er våt nok i skjeden kan det lett komme. Man kan også oppleve smerter ved sex hvis man har rifter eller ikke er våt nok i skjeden. Det beste man kan gjøre for å forsøke å hindre fysiske plager etter samleie, er å bruke god til på forspill slik at spesielt jenta er opphisset og våt nok i skjeden før samleiet starter. Forspill er viktig og bør vare såpass lenge at begge er klare for sex, og ikke bare gutten. 

Ved bruk av Cerazette er blødningsforstyrrelser vanlig de tre første månedene, men da blør man ikke kun etter sex. Jeg forstår at du kan bli redd for om noe er galt med deg. Istedenfor å gå og tenke på det er det lurt å oppsøke lege. Spesielt hvis du har blødd etter sex hver gang. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom for en underlivsundersøkelse. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Ulike plager og ubehag etter samleie

Føttene til et par i senga (colourbox.com)

Mange spør ung.no om ulike plager de har fått etter samleie. Noe er vanlig og har sin naturlige forklaring. Annet kan være tegn på smitte eller noe som bør følges opp av lege.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex