Hopp til hovedinnholdet

seksualitet og barn

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år. Jeg har en sønn på 3 år som liker veldig godt og se og holde på med tissen sin. han spør om og se på min penis men det sier jeg nei til. Men han lurer på hva sex er og hvordan er det. men hva skal jeg si. jeg vet ikke hva jeg kan si og ikke?

Besvart 06.12.2018 16:44
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Det er helt normalt at smågutter tar på tissen sin, og syns det er godt.

Når det gjelder å se på din penis, så er jeg enig i at du svarer nei til det. Det er privat, og man skal føle det naturlig og greit hvis man lar andre se kjønnsorganet, uavhengig av alderen på den som vil se.

Hvis sønnen din spør om sex, så er det tidlig. Da må du si at det vil han lære mer om når han blir større, og begynner på skolen.

De begynner så smått med undervisning om temaet i 4.klasse, på flere skoler. Da er det stort sett gutter og jenters forskjellige utvikling det legges vekt på.

Forsøk å skåne ham fra bilder og filmer med sexscener - det vil bare trigge nysgjerrigheten han ytterligere.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex