Hopp til hovedinnholdet

Når jeg nærmer meg orgasme er det som om kroppen min ikke vil mer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

når jeg onnanerer og nermer meg å komme er det som om kroppen min ikke vil mer og jeg greier ikke fortsette. Det er ikke vont blir bare svak. er dette vanlig?

Besvart 06.12.2018 16:51
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så fint at du søker hjelp. 

Det høres ut som om det er orgasme du får. Når orgasmen er over, greier man ikke å fortsette og onanere. Da føles det ekkelt eller rart å fortsette stimuleringen. Det er vanlig. 

Neste gang du onanerer skal du sikre deg at du er ordentlig seksuelt tent/kåt. Den letteste måten å få orgasme, på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Når du begynner å onanere kan du bruke litt spytt, matolje eller babyolje uten tilsetning. Da blir det vått og føles bedre. Når du er blitt ordentlig kåt, kan du "hente ut" litt skjedesekret/slim med en finger og bruke dette på den ytre delen av klitoris. Se artiklene for hvordan du kan onanere. 

Hvis du samtidig vekselvis strammer og slapper av i musklene i bekkenet, øker trykket mot de indre delen av klitoris, og orgasmen kan føles sterkere. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om bekkenbunn musklene. 

Bruk tid på den seksuelle tenningen. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på.

Øv når du føler deg opplagt!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex