Hopp til hovedinnholdet

Prøvd forskjellige stillinger, men føler at jeg kanskje ikke får orgasme.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 som har hatt kjeæreste i Litt over et halvt år. Vi har mye sex, men jg føler ikke jeg får like mye nytelse som jeg kanskje burde. Vi har prøvd forskjellige stillinger, men føler at jeg kanskje ikke får orgasme. Han er den eneste jg har hat sex med og jeg vet ikke om det er noe jeg, han eller begge gjør som ikke gjør det så godt for meg?

Besvart 06.12.2018 17:20
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så bra at du søker hjelp.

Det er mye mer vanlig at jenter ikke får orgasme når de har samleie, enn at de får det! Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie. 

Hvis du ikke er vant til å onanere til orgasme alene, bør du lære deg det, før du igjen har seksualitet sammen med kjæresten. Finn ut hva som tenner deg seksuelt og øv deg på å onanere til orgasme. 

Når du vet hvordan du får orgasme kan du og kjæresten øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved en finger mot ytre del av klitoris, hånd rundt penisen eller ved munn. Etterhvert vil samleie komme en naturlig utforskning av seksualiteten. Sikre deg at du er ordentlig seksuelt tent før samleie. Bruk musklene i bekkenet aktivt. Kanskje vil CAT stillingen være god for deg? 

Snakk med kjæresten. Dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex