Hopp til hovedinnholdet

Han bruker under ett minutt på å komme under penetrering. Hva kan vi gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min har hatt sex en del ganger nå. Han er flink til å stimulere meg, men problemet er at han bruker under ett minutt på å komme under penetrering. Han skammer seg over det og jeg synes det er litt kjipt, men ønsker å støtte han så jeg viser ikke det. Er det noe vi eller han kan gjøre for å bruke lengre tid, og har det noe med at han blir fort opphisset, men opphisselsen går veldig for over igjen?

Besvart 06.12.2018 18:15
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så bra at du søker hjelp. 

Det er så flott å lese at kjæresten din er flink til å stimulere deg. Det er vanlig at man onanerer hverandre til orgasme. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. 

Det du beskriver er er vanlig problem for mange menn. Selve utløsningen er ikke viljestyrt. Signalene til utløsning går via et nervesystem som kalles det autonome nervesystemet og dette er påvirket av det ubevisste og tidligere erfaringer. Men det vi vet er at jo mer stresset en blir, jo raskere kommer utløsning.

Det er flere ting han/dere kan prøve. Mange har god effekt av å bruke kondom, eller en kondom med en bedøvende krem inni. Andre øver seg på den såkalte "start - stopp" metoden. Se artikkelen. 

I stedet for å bli frustrert og leie, kan dere la kjæresten ha en orgasme/sædavgang og deretter at dere starter på nytt? Da vil han vare lengre. Kanskje kan han onanere deg til orgasme, eller at du nesten får orgasme, og så at dere har samleie? 

Han kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen, hvis metodene over ikke virker. 

Snakk med kjæresten din. Kanskje dere kan lese dette sammen og snakke om det dere leser. Da er alt åpent mellom dere og det blir lettere. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg/dere og jeg ønsker dere alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å komme for fort

Par i senga (colourbox.com)

Sliter du med at sædutløsningen kommer for raskt? Eller har du en kjæreste som sliter med det? Her kan du kanskje finne noen råd som kan hjelpe.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex