Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få kjæresten min til å squirte?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg å kjæresten har hatt sex mange ganger og alt det der. Men jeg har ikke vært borte i squirting. Det jeg lurer på er at om dette utløses til masse sprut og dyna er veldig våt. Og hvor lenge må jeg holde på for at hun skal squirte. Hun lager orgasme, men jeg lurer på om det kommer mye, og hva kommer d av. Enkelte steder man skal legge press på? Tusen takk for svar på forhånd. Dere gjør en bra jobb!

Besvart 06.12.2018 22:21
 

Svar
Hei gutt 16!

Takk for spørsmål.

Noen jenter kan oppleve at det kommer ut noe av skjeden som en tenker er urin, men som er noe annet. Dette kalles kvinnelig ejakulasjon eller "squirt".

Dette er ikke viljestyrt og en kan ikke endre på det, få det bort eller øve seg til at det skal skje. Det som kommer ut er gjerne klart på farge og kan lukte svakt av urin. Dette er ikke urin, men væske som kommer fra kjertler i urinrøret. For noen er det kjempespennende og flott å ha kvinnelig ejakulasjon, for andre er det plagsomt. Er det plagsomt at væsken kommer ut, kan en legge et håndkle under seg når en har sex.

Noen ganger kan jenter oppleve å tisse på seg eller kjenne på tissetrang når de har sex. Det kan være mange grunner til at dette skjer, men det er to årsaker som er mest vanlig.

Jenter kan ha dårlig blærekontroll. Det betyr at muskulaturen kanskje er litt svak, slik at urin kommer ut når en har sex og/eller får orgasmer. For å unngå at dette skjer, er det ok å gå på do og tisse før en har sex slik at blæren er så tom som mulig. En kan også trene opp muskulaturen i bekkenområdet. Da får en trent muskulatur som gir en bedre blærekontroll i tillegg til at en også kan få bedre og sterkere orgasmer. 

Det er også slik at jenter kan oppleve å kjenne en sterk trang til å tisse om g-punktet i skjeden blir stimulert. Dette er et punkt som noen jenter kan finne i "taket" på skjeden, noen cm innenfor skjedeinngangen. De første gangene punktet blir stimulert ved for eksempel fingring, kan det oppleves smertefullt. Etter en stund går denne følelsen over til en intens tissetrang. Etterhvert går også denne følelsen over og en kan få det som kalles g-punkt orgasmer. 

 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex