Hopp til hovedinnholdet

Føles som noe presser inni vagina

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg ble fingret når jeg hadde mensen, og jeg er ikke helt sikker på om jeg hadde lyst. nå har det gått ca 5 dager og jeg har utrolig vondt inni vagina. det skjedde ganske fort og hardt, men det var ikke tørt i skjeden på grunn av mensen. jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre og det føles nesten ut som om noe presser inni vagina, hjelp?!

Besvart 10.12.2018 23:01
 

Svar
Hei

Så bra at du tenker over hva du vil og ikke vil. Mange opplever at de får seksuelle erfaringer i ungdomstiden som er mer og mindre gode. Bruk erfaringene til å sette grenser som passer for deg fremover.

Hvis du har blitt fingret hardt i vagina så kan du ha fått en rift eller skade. Ofte klarer kroppen å ordne opp i en rift eller noe liknende selv. Men når du kjenner at noe presser i vagina så kan det være lurt å sjekke det mer opp. Ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom og be om en undersøkelse. Det er gratis og du kan kanskje få undersøkelse av jordmor eller lege.

Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex