Hopp til hovedinnholdet

Kan utfloden kan forandre seg hvis man er syk eller har influensa?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år. Jeg lurer på om utfloden kan forandre seg hvis men er syk eller har influensa, jeg har blitt syk å tror det er influensa og utflode mitt er blitt veldig gult å kommer ekstremt mye av gangen, den er klumpete og smuldrer litt. Hva kan dt være ?

Besvart 11.01.2019 19:08
 

Svar
Hei jente 16 år!

Det ikke vanlig at utfloden endrer seg så mye på grunn av sykdom. Men nedsatt immunforsvar eller bruk at antibiotika kan endre bakteriefloraen, slik at det blir en ubalanse eller at sopp lettere får grobunn. 

Har du andre symptomer? Kløe og svie, kombinert med tykkere hvit og klumpete utflod, kan være et tegn på soppinfeksjon. Les mer om det på NHI.no. Her på NHI.no finner du en veiviser angående utflod fra skjeden. 

Er du seksuelt aktiv og har hatt samleie med ny partner kan du ha blitt smittet med kjønnssykdom (SOI), les mer om det her på ung.no

Det er veldig individuelt hvor mye utflod jenter har og det variere i løpet av syklusen. Vi reagerer også ulikt på sykdom. Hvis utfloden din blir normal igjen når du er frisk at influensa og ingen av de andre problemstillingene over er aktuelle, kan endringen bare skyldes at du har vært syk og at kroppen ordner opp i det når du blir frisk. 

God bedring!

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex