Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet samleie med en gutt (19) som jeg har møtt et par ganger ute på byen, det var min første gang så jeg var veldig nervøs! Men begge var helt sikre på hverandre, og det var noe begge ønsket. Men kan det være noen sjanse for at jeg er gravid eller blir det??, altså han kom når han var i meg, og begge var ganske påvirket av alkohol.. Det er også vanskelig å se om jeg får forsinket mensen eller ikke, for jeg har veldig uregulert menstruasjon ettersom jeg går på hormontilskudd som jeg fikk for at jeg ikke fikk mensen før jeg ble 18.. Vi hadde også sex neste morgen og han kom da også. Så er veldig usikker på hva jeg skal gjøre, og blir stressa av bare å tenke på det.. Føler meg så utrolig dum egentlig!... Håper på et raskt svar! Hilsen en usikker og redd jente..

Besvart 11.02.2019 10:36
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Da kan du ta nødprevensjon/angrepille for å prøve å unngå en eggløsning.  

Angrepille må tas så raskt som mulig og senest innen 3 eller fem døgn, avhengig av type. Det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Det finnes ingen helt sikre perioder.

Du kan ta en graviditetstest som er til å stole på når det har gått tre-fire uker etter samleiet.
Snakk med helsesykepleier på skolen, på helsestasjon for ungdom eller Amathea for å få sikker prevensjon eller om du er engstelig for å være gravid. Hos de to første plassene kan du også teste deg for klamydia. 

Hvis du er så heldig at dere treffes flere ganger så kan du begynne å tenke på hormonell prevensjon. Da vil du også få bedre kontroll over dine blødninger hvis du velger noe med østrogen. Snakk med din fastlege om dette siden du bruker hormontilskudd. 

Håper svaret var til hjelp for deg.  

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet