Hopp til hovedinnholdet

Har fått en rift eller røket penisstrengen.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, I dag hadde jeg samleie med kjæresten min. Merket ikke noe før etterpå da det var mye blod. Viste deg at jeg har kuttet kraftig eller røket penisstrengen. Er ikke så lett å få studert det så mye fordi så fort jeg trekker tilbake forhuden begynner det igjen å blø kraftig. Det gjør det fortsatt og det har gått noen timer. Når jeg trer over forhuden stopper det. Har lest at man skal rense det men får ikke gjort det når det blør så mye og ikke stopper. Hva skal jeg gjøre og burde jeg ta et legebesøk asap? Da dere ikke ser dette før tidligst i morgen sover jeg altså i natt med det slik med forhuden foran så det ikke skal blø så ekstremt kraftig uten å ha renset det. Hva gjør jeg? Har strengen en viktig funksjon? Kommer det til å bli bra igjen? Kommer jeg til å kunne ha et godt sexliv igjen? Mvh Gutt, 17

Besvart 12.02.2019 11:25
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at dette er ubehagelig for deg.
Det du beskriver er det ganske mange gutter som opplever.

Hvis penisstrengen din er røket eller har fått et kutt bør du ikke ha sex den nærmeste uken, holde såret rent, og forsiktig trekke forhuden tilbake når du vasker deg for å se til at det gror pent. Ikke bruk såpe. Hvis du har er det fint å vaske med sterilt saltvann (fås i engangsbeholdere eller til flergangsbruk på apoteket).
Hvis penis blir mer rød, varm, hoven eller vond bør du oppsøke lege med en gang, som kan undersøke om du har fått en infeksjon, og eventuelt behandle denne.

Når såret er grodd er det lurt å oppsøke lege for å få dette undersøkt. Hvis penisstrengen ikke er helt avrevet kan legen henvise deg til et enkelt inngrep der penisstrengen kuttes kontrollert, slik at du slipper å få dette problemet i fremtiden.

Dette vil gå seg fint til, slik at du ikke får problemer i ettertid. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex